Al het nieuws, Formula E, Nieuws

Frijns vijfde in Mexicaanse ePrix: “Alles verliep volgens plan”

 

10:05Robin Frijns had het naar zijn zin tijdens de ePrix in Mexico. De Nederlander kwalificeerde zich op de twaalfde positie, maar vocht zich gedurende de race sterk terug naar de zesde positie. Door de straf van Lucas di Grassi schoof de Limburger op naar de vijfde stek. Frijns is tot nu toe elke wedstrijd in de punten geëndigd.

“In de eerste auto verliep de race prima. Ik had een goed gevecht met mijn teamgenoot. Ik haalde haar in, vervolgens kwam ze mij weer voorbij en daarna stak ik mijn auto er weer langs. Het was leuk”, vertelde Frijns, die het in de tweede bolide ook niet onaardig deed: “Ook toen ging het best goed. Ik passeerde Stéphane Sarrazin in die eerste ronde, maar Simona (De Silvestro, red.) slaagde daar niet in. Ze had weinig geluk en verloor terrein op de groep waarin ik zat, al was haar pace wel goed. Goed genoeg om ons te blijven volgen. Ik lag achter Sam Bird en Nick Heidfeld. Er was een klein gaatje en ik was veel energie aan het besparen, om vervolgens de aanval in te zetten in de laatste vijf ronden. Dat is wat ik deed. Ik zag dat Bird veel energie kwijtraakte bij de aanval op Heidfeld. Hij deed er een aantal ronden over. Toen hij Heidfeld voorbij was, had ik ook maar één bocht nodig. Ik ging op jacht naar Bird en deed hetzelfde. Ik had daarna nog veel energie over om te verdedigen. Alles verliep volgens plan.”

De voormalig Caterham-testcoureur staat nu op de zevende positie in de Formula E-tussenstand.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.